<

Witte asperges op z’n Vlaams
met Hollandse garnaaltjes

Witte Aspergus op zijn Vlaams

 

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

16              grote, witte asperges

4 el            Boter
                 zout/peper/nootmuskaat naar smaak.
2 el            gehakte platte peterselie
200 g         hollandse grijze garnaaltjes

Bereiding:

  • Kook de eieren hard (6 minuten) en laat ze afkoelen. Pel ze vervolgens en prak ze met een vork. 
  • Kook de asperges gedurende 4 minuten in kokend, gezouten water (opgelet: ze moeten krokant blijven!). 
  • Verhit de boter in een hete pan. Voeg hier de eieren, zout, peper en nootmuskaat aan toe. Laat alles warm worden en voeg dan de gehakte peterselie toe.

Serveren:

Dresseer de asperges en overgiet met de geprakte ei. Werk af met de grijze garnaaltjes.