<

 

Mascarpone Mousse

 

Mascarpone MousseDit is één van de succesnummers in onze workshops: een ontzettend lekker dessert dat het hele jaar door kan worden geserveerd. De kleurencombinatie is indrukwekkend, het gerecht is eenvoudig maar met een rijke smaak en - en dat is ook heel prettig - het kan ruim van tevoren worden bereid en snel worden afgemaakt. Met recht een feestelijk dessert!

 

Ingrediënten voor 10 personen:

  • 250 ml. crème fraiche
  • 350 ml. mascarpone
  • 150 gr. suiker
  • 600 gr. frambozen
  • cassislikeur
  • limoensap
  • Reep witte chocola
  • enkele mintblaadjes
  • 2 zk. vanillesuiker
  • 1 catucchinikoekje per persoon voor garnering of een dunne kletskop.

 

Bereiding:

  • Als eerste: houd drie mooie frambozen per persoon apart en zet ze weg in de koeling.
  • Meng de mascarpone en creme fraiche. Voeg de vanillesuiker toe. Goed omscheppen, zet daarna weg in de koelkast.
  • Pureer de frambozen met alle suiker in een hoge mengbeker glad met de staafmixer.
  • Haal de massa door een fijne zeef en voeg een flinke slok cassislikeur toe. (1 borrelglas)
  • Breng op smaak met enkele druppels verse limoensap. Eventueel extra suiker naar smaak.
  • Maak van deze saus een spiegeltje op elk bord en plaats in het midden een toef van de mousse.
  • Druk drie verse frambozen per persoon op de mousse.
  • Schaaf met een dunschiller flinters chocolade van de reep en verdeel dit over de mousse. (Pas op dat de chocolade niet te zacht wordt of smelt!)
  • Maak af met een blaadje mint en plaats er een cantuchini koekje naast.

 

Wijnadvies:

Vanwege de frisse zoete accenten in combinatie met het lichtzure accent van de frambozen wordt het met een goed gekoelde mousserende Asti Spumante helemaal een feestelijke combinatie. Succes verzekerd!