<

Empenadas
Bladerdeegpasteitje met jonge bladspinazie

Empenadas kennen we uit de Argentijnse keuken en het betekent: gevuld pasteitje. Het recept is eenvoudig: je vult bladerdeeg met ingredienten die samen een bijzondere smaak opleveren. In ons geval met jonge bladspinazie. Empenadas kun je serveren als voorgerechtje, maar ook als bijgerecht. De keuze is aan u!

empenadas

 

Benodigdheden:      

  • 10 plakken bladerdeeg
  • 250 gr. Iglo jonge bladspinazie deelblokjes, ontdooid.
  • 1 knoflookteentjes geperst
  • handje geroosterde pijnboompitjes of walnoten/pistache.
  • een flinke scheut koksroom
  • 2 eetl. Parmezaanse kaas
  • 1 spaans pepertje, zaadjes eruit en fijngehakt
  • handvol rozijnen
  • peper naar smaak
  • roomboter
  • 1 eigeel

 

Bereiding:

  • Zet de bladerdeeg apart om te laten ontdooien (laat het plastic er nog even omheen zitten).
  • Doe wat roomboter in een koekenpan en fruit eerst de knoflook en spaanse peper aan, dan de spinazie erbij, rozijnen, en een flinke scheut slagroom.
  • Voeg 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas toe en laat dit op zacht vuur lekker sudderen en inkoken tot een smeuïge massa.
  • Breng op smaak en laat afkoelen.
  • Schep een beetje (niet meer dan een theelepeltje) van deze vulling met wat geroosterde walnootjes erboven op elk stukje bladerdeeg, en vouw ze voorzichtig dicht. Gebruik wat water als lijm en druk goed aan met de puntjes van een vork.
  • Kwast elk pasteitje even aan met wat eigeel en plaats in een voorverwarmde oven van 200°C en laat ze mooi goudgeel worden