<

Basilicummosselen

Soms maak je gerechten die zo simpel lijken dat je bijna niet durft te zeggen dat je dat 'gekookt' hebt. Dat geldt ook voor deze basilicummosselen. Dit eenvoudige maar heerlijke gerecht voor liefhebbers van mosselen is echt zonder moeite te maken. Desondanks is de smaak geweldig! Probeer het maar!

Ingrediënten:

  • Jumbomosselen
  • Flinke klont boter
  • 2 st. sjalottensuiker
  • 2 dl. Witte wijn
  • 100 gram Boter
  • ½ bosje basilicum
  • Knoflook ½  bol
  • 4 eetlepels Paneermeel

Bereiding:

  1. Spoel de mosselen met schoon water, verwijder evt. arden en laat langdurig uitlekken
  2. Smelt de klont boter en fruit de superfijn gesneden sjalot.
  3. Voeg de wijn toe, samen met de mossellen en laat met deksel op de pan stomen totdat alle mosselen open zijn.
  4. Haal van het vuur, laat enigszins afkoelen en verwijder 1 deel van de schelp. Plaats alle schelpenhelften met de gekookte mosselen op een platte ovenplaat.
  5. Smelt de overige boter en meng dit met de fijngehakte (evt. uitgeperste)knoflook en fijngesneden basilicum en paneermeel tot een gladde massa
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep op iedere mossel wat van dit mengsel en plaats ca. 1 minuut onder de grill of salamander.

Eet smakelijk!