<

Roti kukus 

Roti Kukus is een heerlijke Indische cake. Het is een lekkere luchtige, ronde cake die niet moeilijk te maken is. Als hij net klaar is en de damp er nog vanaf komt is hij het lekkerst om te eten. Daar kan echt niemand van afblijven!

 

Ingredienten:

  • 4 eieren
  • 450 gr suiker (mag ook iets meer)
  • 500 gr meel
  • 300 ml sprite/7-up
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl cacoa poeder
  • Druppeltje koepoe koepoe framboos (te koop bij de toko)
  • Stoommandje of traditionele rijsstomer

Bereiding

Begin met het koken van het water. Ik gebruik hier een gewoon een wokpan voor met een stoommandje, maar je kunt ook een Indonesische stoompan gebruiken. 

Klop de 4 eieren samen met het suiker tot het beslag een roomwitte kleur krijgt. Voeg vervolgens om-en-om de meel/bakpoeder met de sprite toe aan het beslag. Als alles goed gemengd is pak je 2 bakjes waarin je 3 à 4 eetlepels van het beslag in doet. In één bakje meng je het beslag met de cacaopoeder en de ander met de koepoe koepoe. 

Vervolgens giet je een laag van het witte beslag in het stoommandje en doe je er wat van de chocolade en koepoe koepoe beslag bij. Dit roer je even, zodat je een marmerstructuur krijgt in de cake. Zo ga je door tot het stoommandje bijna vol is, dan kan het deksel erop en in de pan. Na 45 minuten stomen is de Roti kukus klaar! 

Serveer de Roti kukus warm. Gewoon in plakken snijden, dun besmeren met boter (die smelt dan omdat de Roti kukus nog warm is en dat is zo verschrikkelijk lekker! Maar ook zonder boter is het een heerlijk gerecht.

Wil je de Roti kukus later opeten, dan kun je hem gewoon weer opnieuw opwarmen in de stoompan.

Tip: Speel met kleuren. Je kunt bij de toko verschillende kleuren/smaken koepoe koepoe krijgen.