<

Verras je gasten met heerlijke recepten!

Hieronder plaatsen wij gerechten waar we zelf iedere keer de blits mee maken. Vaak eenvoudig (of met een beetje extra moeite) te maken en ze staan garant voor bewonderende blikken van uw gasten. Niet treuzelen dus, kies er één uit en hup, de keuken in!


Basilicummosselen

Soms maak je gerechten die zo simpel lijken dat je bijna niet durft te zeggen dat je dat 'gekookt' hebt. Dat geldt ook voor deze basilicummosselen. Dit eenvoudige maar heerlijke gerecht voor liefhebbers van mosselen is echt zonder moeite te maken. Desondanks is de smaak geweldig! Probeer het maar!

 

Klik hier voor het hele recept


Asperges met Zalm en Aspergecrème

De subtiele smaken van zalm en asperge combineren uitstekend in dit oogstrelende gerecht. Het zal dan ook zonder twijfel veel waardering oogsten bij uw gasten. Het is niet moeilijk te maken, maar vergt wel even wat concentratie en aandacht. Maar dan zet u ook echt wat prachtigs op tafel!

 

Klik hier voor het hele recept


Mascarpone Mousse

Mascarpone MousseDit is één van de succesnummers in onze workshops: een ontzettend lekker dessert dat het hele jaar door kan worden geserveerd. De kleurencombinatie is indrukwekkend, het gerecht is eenvoudig maar met een rijke smaak en - en dat is ook heel prettig - het kan ruim van tevoren worden bereid en snel worden afgemaakt. Met recht een feestelijk dessert!

 

Klik hier voor het hele recept


Fazant met romige zuurkool,
knolselderij en gecaramelliseerde appel met calvados en tijm 

recept fazant met romige zuurkoolEen heerlijk winters gerecht, ideaal voor koude en witbesneeuwde dagen. Geniet van de mooie combinatie van fazant met zuur, zoet, de volle smaak van calvados en een vleugje tijm. Mmmmmm het water loopt me bij het beschrijven van het recept al in de mond! Ik hoop dat u ook zult genieten van dit heerlijke gerecht!

 

Klik hier voor het hele recept 


Roti Kukus

Roti kukusRoti Kukus is een heerlijke indische cake die wordt bereid in een stoommandje of rijststoompan. Makkelijk te maken en met een groots effect. En warm geserveerd, met een klein beetje boter erop die heerlijk wegsmelt... hmmmmm heerlijk! Deze smaak laat zich niet beschrijven, dat moet u echt zelf proeven!

 

Klik hier voor het hele recept 


Tôm Khàa Kài
Thaise kippensoep

Tom Khaa KaiDe Tôm Khàa Kài is een klassieke Thaise kippensoep die in de mond een verrassende explosie geeft van hete, zoete en zure smaken. Voor het oog wordt de soep aantrekkelijk door het gebruik van ingredeienten die de witte soep verrijken met subtiele tinten groen en rood. Een lust voor het oog én voor de smaakpapillen! Eet smakelijk!


Klik hier voor het hele recept 


Empenadas
Bladerdeegpasteitje met jonge bladspinazie

EmpenadasEmpenadas kennen we uit de Argentijnse keuken en het betekent: gevuld pasteitje. Het recept is eenvoudig: je vult bladerdeeg met ingredienten die samen een bijzondere smaak opleveren. In ons geval met jonge bladspinazie. Empenadas kun je serveren als voorgerechtje, maar ook als bijgerecht. De keuze is aan u!

 

Klik hier voor het hele recept 


Coquilles
met topinamboer en hazelnotesaus

EmpenadasCoquilles kennen we allemaal wel ondertussen. Deze heerlijke schelpdieren kunnen op veel manieren worden bereid en voegen zich mooi met zachte smaken. Ik heb ze gecombineerd met topinamboeren (aardpeer), een bijzonder knolgewas, dat een beetje zoet en notig smaakt. Probeer het eens. Het is niet moeilijk maar zal zeker veel lof oogsten bij uw gasten!


Klik hier voor het hele recept 


Vanille-Kwarktaart
Met kersencompôte

EmpenadasEen heerlijk nagerecht of een feestelijke tractatie. Dat is precies wat deze Vanille-Kwarktaart met kersencompôte is. De friszoete smaak van de taart is een heerlijke basis voor de -eventueel iets warme - kersencompôte. Hmmmmmmm, heerlijk op donkere herfst- en winterdagen!


Klik hier voor het hele recept 

 


Witte Aspergus op z'n Vlaams
Met Hollandse garnaaltjes

Witte asperges op zijn vlaams

Onze zuiderburen weten maar al te goed wat lekker is. Daarom een recept voor Witte Asperges op Vlaamse wijze. Met Hollandse garnaaltjes. Een feestmaal dat makkelijk en snel op tafel staat. Mooi licht en zacht van smaak, een perfect gerecht voor tijdens warme dagen. Dat wordt smullen!


Klik hier voor het hele recept